sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Viimeisiä Suomi-päiviä ja lähtöfiilistelyitä

Huomenna kello 16.25 Pirkkalan lentokentältä nousee ilmaan lentokone minä kyytiläisenään. 21 tuntia myöhemmin pitäisikin tämän tytön olla Afrikan mantereella Sansibarin saarilla, jossa opiskelen seuraavat kolme ja puoli kuukautta Zanzibar Universityssä. Sansibar on saariryhmä Intian Valtamerellä ja autonominen osa Tansanian valtiota. Suurin osa paikallisista on muslimeja, eli kovia kulttuurishokkeja on odotettavissa!

Vielä ei kauheasti jännitä, kun vaikea edes tajuta, että huomenna tosiaankin on lähtö. Matkatavaratkin on toistaiseki ihan levällään, mutta eiköhän ne nopeasti saada heitettyä rinkkaan... Tarkoitus on kuitenkin mennä mahdollisimman vähillä kamoilla ja ostaa paikan päältä kaikki tarpeellinen.

Tänään nautittiin mun vuoden viimeisistä retkeilyistä Suomen maaperällä. Oltiin äitin, iskän, Outi-siskon ja Jussin kanssa rennolla syyskävelyllä Siikanevalla. Lähdettiin aamulla aikaisin ja tulikin kivan aurinkoinen päivä. Käveltiin laavulle, jossa nautittiin nuotiolla päiväkahvit. Jäi kyllä mieleen kauniit maisemat Suomesta, joita voi heikkoina hetkinä ikävöidä! Tässä teille muutamia makupaloja retkestä:





Toissapäivänä virittäydyttiin Jussin kanssa tunnelmaan katsomalla Disneyn Leijonakuningasta. Timonin ja Pumban tsemppaamana yritänkin lähteä reissuun asenteella hakuna matata, eli swahiliksi ei huolia! Vaikka toistaiseksi swalihin taitoni ovatkin lähes rajoittuneet tähän lausahdukseen, toivottavasti palatessani osaan muutaman muunkin sana swahiliksi. Yliopistolla puhutaan kuitenkin englantia, joten ei tässä kauheaa kielimuuria pitäisi tulla vastaan.



Ja nyt pakkailemaan ne viimeisetkin kamat kassiin...





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti